Bedrijfsveiligheid

Verplichtingen BHV Werknemer (ZZP)

Verplichtingen BHV

Alles over de BHV verplichtingen van ZZP’ers

Is BHV verplicht voor ZZP’ers? Wanneer je een eenmanszaak hebt waar je absoluut alleen werkt, is het niet wettelijk verplicht om een BHV te hebben. Toch is het wel belangrijk om de juiste handelingen uit te voeren wanneer dit nodig is en is een BHV altijd handig om te hebben. Wanneer er sprake is van meerdere werknemers, zoals bij een kleine onderneming, is het wel belangrijk om een BHV te hebben. Wanneer je een kleine onderneming hebt en nog twijfelt: het is wettelijk verplicht om een bedrijfsnoodorganisatie op te stellen wanneer je bedrijf uit meer dan één persoon bestaat.

Wanneer je wel BHV als ZZP’er moet hebben

Een BHV is dus niet verplicht als ZZP’er, mits je echt alleen het bedrijf runt. Dus wanneer er sprake is van regelmatig klantenbezoek of andere bezoekers, dan ligt het weer anders en moet er wel een BHV geregeld worden. Ook wanneer je als ZZP’er stagiaires, vakantiekrachten of flexwerkers gaat aannemen is het wel weer verplicht om de BHV binnen je bedrijf te regelen. Als dit het geval is moet je als ZZP’er en RI&E uitvoeren, een Risico-Inventarisatie & Evaluatie: hiermee bekijk je de risicofactoren binnen het bedrijfspand en kun je deze verhelpen. Hiermee kun calamiteiten voorkomen.

Wat moet je als BHV-er kunnen?

Wanneer je als ZZP’er een BHV wilt gaan instellen, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zo moet je als BHV-er verschillende cursussen volgen om zo altijd juist te kunnen handelen bij verschillende situaties, zoals brand en andere ongevallen. Alle vaardigheden moeten juist uitgevoerd kunnen worden in alle omstandigheden. Een EHBO of BHV cursus kun je op verschillende plekken door heel Nederland volgen. Met het gehaalde certificaat zul je ten alle tijde bereid zijn om snel en vaardig te handelen indien nodig.

Alles om een optimale bedrijfsveiligheid te realiseren voor jouw bedrijf. (In dit geval jouw eigen bedrijf)

Als ZZP’er een BHV cursus volgen

Waar kun je terecht voor een BHV cursus? Om snel een keuze te maken hebben we voor jou een aantal partijen op een rij gezet waar je als ZZP’er naartoe kunt gaan om een BHV cursus te volgen.

  • Soliede – een bedrijf waar je cursussen kunt volgen in brandbestrijding en EHBO;
  • MedPrevent – waar in Nederland je bedrijf zich ook bevindt, bij MedPrevent kun je op zestig locaties terecht;
  • Maro Brandbeveiliging – voor BHV opleidingen in de provincie Utrecht ben je hier aan het goede adres;
  • BHV NL – een expert en allround dienstverlener in het begeleiden van cursisten;
  • All-in Preventie – hier kun je verschillende losse cursussen volgen, zoals EHBO, AED en BHV Basis;
Related posts
Bedrijfsveiligheid

BHV

BedrijfsveiligheidTopper

Bedrijfsveiligheid Checklist

BedrijfsveiligheidTopper

Bedrijfsnoodorganisatie opzetten

ArboBedrijfsveiligheid

Arbowet Verplichtingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *